Alla inlägg under mars 2011

Av jonna sandquist - 14 mars 2011 16:07



  



    



Då var det måndag igen!

Helgen är avklarad, jag jobbade både lördag och söndag. Vi var dessutom på maskerad på lördag kvällen och på söndag kväll efter jobbet höll jag mitt första kick and box pass i Värnamo! Allt hanns med men lite sliten känner man sig nu.


Maya sov då borta för första gången i lördags, och det var faktiskt lite jobbigt!

Jag saknade henne hela dagen på jobbet på söndagen....ville hem fort för att träffa min älskade tös!

Hon hade dock haft det jätte bra, kusin Titti sov oxå hos mormor och morfar så de busade hela kvällen.


I torsdags kväll var jag mindre nöjd med att man bo så här på landet!

Jag var på jakt efter an Gainomax innan träningen för att testa om det kan ge en lite extra energi så man kan köra ännu lite hårdare!

Åkte till ica utan en tanke på att de inte har eller ens vet vad Gainomax är. Nä, finns inte där! 

Åker vidare till kiosken med mindre hopp om att finna det jag söker där. Nä, finns inte där!

Ut kommer jag lite irriterad över vårt sortiment här på landet och stiger dessutom i en jätte vattenpöl.....-En gång i tiden borde jag faktiskt i Värnamo där man kan köpa det man behöver!!!

Irritationen har släppt och jag handlade i Värnamo efter jobbet igår. Gainomax köpte jag men inte kom jag ihåg den där J*vla hårborsten än!!!!

Nåja, bättre lycka nästa gång!!!!

Av jonna sandquist - 11 mars 2011 10:18

En härlig solig dag vaknade vi till, hela familjen samlad. Johan är ju pappa ledig på fredagar och jag jobbar varannan fredag. Så idag är en av dom underbara fredagarna som vi har ihop hela familjen! Det började med frukost ihop, lite barnprogram och nyhetsmorgon!

Hemskt med tsunamin i Japan, man får verkligen ont i magen av sådana nyheter!

Sedan en glad nyhet: Gick in på en blogg jag följer, de få vara anonyma, och där har det fötts en liten pojk igår!!! Det är ju nyheter som gör en glad hela dagen!!!


För övrigt känner jag mig ganska mör i kroppen, det var personal middag med jobbet igår. Men jag valde att hålla mitt träningsschema istället och gick på kick and boxen- Körde med Emma, vi tränade stenhårt. Är riktigt stolt över oss båda, har lite blåmärken och en J*vla träningsverk så något har vi gjort rätt   


Tänkte hålla mitt första pass i värnamo på söndag så ska planera lite under helgen. Och inte dricka för mycket på 25-års festen som är imorgon kväll!

Ska ju dessutom jobba lördag-söndag.

Så ser denna helgen ut, ska försöka få med mig kameran på festen så kan lägga upp lite roliga bilder sen   

Av jonna sandquist - 10 mars 2011 14:16

Ingen vår så långt ögat kan nå.

Trots busvädret begav vi oss till Jönköping imorse, närmare bestämt biltema! Det är pappas favorit affär det men han var inte med oss, men en lista hade han fått ihop på en massa bra att ha grejer!


Efter den road-trippen åt vi lite lunch jag och Maya och sedan har vi sysselsatt oss på hennes rum!

Mamma fick en ide' - Ska vi inte sätta bokstäverna på väggen istället?

 

Fram med dubbelhäftande tejp och vips där sitter dom! Jag och Maya tycker att det blev jätte bra! Frågan är hur nöjd pappa blir med dubbelhäftande tejp på väggen?

Jag har förberett mig -Älskling jag slipar och spacklar när det blir aktuellt om 10 år, vi har ju precis renoverat hennes rum!!!

Förhoppningsvis blir det varmare väder snart på tal om renovering, så jag kan måla färdigt Mayas fönster. Det var lite för kallt i Januari för att ha fönster öppna så jag har bara målat karmen på insidan.

Utöver bokstäverna har vi lekt och myst ihop på rummet innan Maya blev trött och har nu somnat.


  

 Maya fick en jätte fin väst i present från London som jag nu tänkte börja använda och skulle gärna ha den med polo tröja! Så det får bli morgondagens att göra - köpa en polo till Maya!


  

Ikväll är det Kick and Box igen och jag och Emma har bestämt att vi ska köra ihop! Det är jätte bra, jag tycker om att träna med henne för hon vill köra i lika högt tempo som jag. Så vi brukar båda ligga på gränsen till att kräkas... haha, det är så det ska vara!!!

För övrigt så går träningen riktigt bra, hinner med 3 pass i veckan vilket jag tycker är bra med tanke på att jag har en 8 månader gammal dotter och en man som tränar 4 pass i veckan. Vi har lyckats pussla ihop vår vardag så att det funkar!


Börjar lite smått att planera för deff i maj, tänkte köra strikt 4 veckor inför sommaren! Alltid kul att sätta lite mål och ännu roligare att uppnå dem! Fast i år har jag inget vikt mål, tänkte istället löpa en viss runda på en viss tid istället-få klura på det tills maj! 

Av jonna sandquist - 9 mars 2011 10:31

Nu var det dax att byta storlek på Mayas kläder igen, stora tjejen har numera storlek 80. Så alla kläder, nya som ärvda tvättades igår och idag ska storlek 74 packas i lådor. Det är faktiskt roligt tycker jag, hon har ju haft 74 sen strax innan jul så jag är ganska nöjd med att få packa ner det! Nya motiv blir kul att titta på.


Något som jag inte kan sluta skratta åt är Mayas kusin Tilda som blir 2 år i maj. Hon pratar mer och mer, och det är ju så roligt.

När hon klättrar upp på soffan hemma kallar hon sig själv samtidigt för kockis (tjockis), tokiga unge   


Har nu gått min handledarkurs och är redo för övningskörning (tror jag). Vet inte riktigt vad jag gett mig in i, men förhoppningsvis klarar vi oss hela.

Denna kurs var den drygaste jag varit med om på länge, kanske för att jag faktiskt kan köra bil redan, för eleverna var det säkert jätte lärorikt.

Men dessa 3,5 timmar kunde man lätt kortat ner till 1 timma med tanke på hur lite info vi faktiskt fick.

Det var mest en massa tjat om hur viktigt det är att ändå vara i kontakt med en körskola.....bla bla bla. Men nu är det gjort!

TUT TUT

Av jonna sandquist - 8 mars 2011 13:41

Oj vilken hektisk dag det är idag. Jag och Maya har varit i Gnosjö och Gislaved på förmiddagen och satt upp reklam med nya träningstider för GGVV FC. 

Ikväll ska jag gå en handledarkurs på trafikskolan så jag kan hjälpa en tjejkompis att ta körkort, 3, 25 timmar tar denna kurs - Hur ska jag kunna sitta still och fokuserad så länge är min nästa fråga? Nåja, det blir säkert jätte bra! Sen är det bara för er som bor i Värnamo att hålla er borta från vägarna   


  

Om ca 45 min kommer Johans kusin hit - Hon är napropat - så jag ska få lite massage, vilket alltid är lika trevligt som behövligt!!!

Det är också en sådan sak som jag tycker att alla mammor har rätt till - En egen massör som kommer hem till en! Det röstar jag för!!!

Ja-a det är nog ungefär vad jag hinner med idag!!! På återseende!!!


P.S Har inte köpt en borste än....svårt med minnet....

Av jonna sandquist - 7 mars 2011 10:27

En sak som jag upptäckte när jag häromdagen skummade igenom alla bilder på vår data var att den senaste bilden som fanns på mig (bortsett från dom på mig och Maya tillsammans) var från vårt bröllop! Bara därför tänker jag publicera en bild på bara mig såhär 3 år efter vårt bröllop!!!   


  

En annan sak som jag blir lite road av är att det är idag exakt 1 vecka sedan som jag tappade min hårborste i golvet, den gick sönder och jag slängde den.... Har efter det varit i många affärer där de säljer hårborstar men inte fått med mig någon ny hem!

Jag har både jobbat, varit på bio och ätit på restaurang i helgen utan att den senaste veckan ha borstat mitt hår!!!!

Detta måste vara någon form av mamma syndrom - Det är liksom inte så viktigt hur man ser ut i håret längre!!!

Av jonna sandquist - 6 mars 2011 11:01

Ju närmare Johans avresedatum till New York vi kommer desto mer känner jag att jag också vill åka utomlands. Fast jag har inget intresse av en stads semester utan vill bara ha sol och hav i stora mängder!!!

Nu vill jag ha lite värme här hemma, längtar efter att kunna sitta i en baden baden med en tidning och något gott att dricka!!! Livet i en solstol!


På grund av denna längtan efter värme tänkte jag välja ut en bild per resa som jag och Johan har gjort - och drömma mig bort!


  

  

  

  








Av jonna sandquist - 5 mars 2011 16:21

  

Back on track..... Vi har varit i Värnamo hela dagen i stort sett. Tagit en runda med Maya på stan medans pappa höll på att skruva upp en skylt till tränings lokalen!

Vi hälsade på moster Henna och kusin Edvin med, passade på att ta en kopp kaffe och mysa med bebisen   .


Jaha och nu är det slut på freden, det krigas i arabländerna som alltid förr - och Maya har börjat krypa idag! Japp, moster Henna lärde henne detta idag, och gud vad fort hon lärde sig!

Det är verkligen speciellt när dom här milstolparna uppnås-sitta-vinka-krypa- Allt det har hänt på 2 månader. Vilken duktig tjej!


Bio blir det ikväll som sagt, bord bokat på Pallas Athena kl 18.30 med live band och god mat!!! Mys kväll med Johan   

Ovido - Quiz & Flashcards