Alla inlägg under april 2011

Av jonna sandquist - 8 april 2011 16:20

Fredag morgon startade med dörrklocka-väckning kl 08.00 Småbarnsföräldrar är uppe tidigt tänkte faster Anna (och alla andra för den delen), men icke på Andgatan, här har vi en "bebis" som gillar att sova!

I vilket fall, upp klev vi och kaffe drack vi! 


Sedan blev det jogging kläderna på och ut på elljusspåret. Johan följde med så Maya busade hos morfar under tiden.

Idag fick jag med mig tidtagaren-och hör och häpna 16 min 50 sek tog det. Jag är ganska nöjd efter att ha sprungit 2 ggr. Men snabbare ska det bli  


Efter att Maya sovit middag och ätit lunch blev det lite shopping i Värnamo. Johans favorit affär Biltema och lite kläder till Maya på Lindex!

     Jag har även tänkt att bli bättre på att följa upp mina blogg inlägg med bilder. Häromdagen lovade jag er en bild på min nya vår jacka-så här kommer den! Nöjd som f*n.

  Har även börjat plantera ute lite smått, en jätte makeover av trädgården väntar så fort det blir lite trevligare väder....men en liten början i alla fall!

   Ha nu alla en trevlig helg!!!

Av jonna sandquist - 6 april 2011 09:51

Regn regn regn så långt ögat kan nå....Detta innebär att min hjärna av brist på annat genast börjar planera för massa renovering. Olika ide'er trängs i min hjärna trots beslut om att huset ligger på is tills vi varit på en resa hela familjen!

De här sysslolösa dagarna är inte nyttiga för mig!


Igår var vi i Värnamo och hälsade på syrran och kusinerna hela dagen. Vad han hade växt Edvin som är det nyaste tillskottet i familjen, vi var på BVC med honom och lill killen på 2 månader mätte 61 cm. Det går fort!

Maya är jätte nyfiken på denna lilla människa som bara ligger på golvet och låter lite ibland.

Hon lyckades vid ett tillfälle ta sig så pass nära att hon rev honom lite på kinden vilket inte uppskattades av Edvin som den tuffa vägen få vandra med att vara minst! 

Men visst är det kul att det bara skiljer 1 år var på alla 3 kusinerna, vad kul dom ska ha ihop!!!

Kusinerna på pappas sida är så pass mycket äldre att de förmodligen inte kommer uppskatta att en nyfiken Maya vill vara med överallt och ställa massa frågor!

Det gjorde i alla fall inte mina när jag var i den frågvisa åldern och killarna bara ville vara ifred i garaget. 


Resa-Vart ska vi resa då, och när! Thailand få nog vänta ändå tills Maya klarar flygresan. Knappt så vi vuxna fixar det. Lutar åt Mallorca i slutet av augusti kanske, jag har aldrig varit där och flygresan känns lagom lång.

Får vi en fin och varm sommar hemma så behöver vi inte åka någonstans, då behöver vi bara soldäck och pool här hemma-Biltema 199,-    Vi få se vad det blir!


Några bilder på gladaste Maya i sin nya klänning hon fått i present från Finland!

  Hon vill gärna ställa sig upp och gå iväg nu.....

 Maya har den senaste tiden inte riktigt velat dricka vatten men här fick hon fnatt och drack massor....lite avslappnad stil oxå!

 Vi få se vad jag har för renoveringsplan till Johan när han kommer hem från jobbet. Om vi bara skulle riva lite där och bygga lite här så blir det mycket trevligare.....

Ha en mysig dag inomhus borta från regnet.

Av jonna sandquist - 4 april 2011 10:32

Tjohooo. Det är måndag och huset är städat, jag avviker inte ifrån mina rutiner om jag inte måste! Maya sover efter en tuff morgon med husstädning, det tar på krafterna att jaga dammsugaren med moppen och skrika på den!


Det är med lite sorg i hjärtat som jag igår beslutade mig för att inte fortsätta som kick and box instruktör i höst här i Hillerstorp. Jag tycker verkligen att det är jätte roligt och har velat länge.

De det faktiskt hänger på är att jag inte har så hemskt många träningsdagar på en vecka. Eftersom jag och Johan få turas om när båda vill träna, så blir dessutom jag den med färre träningstillfällen...morrrrr.

Till saken hör att torsdagen som jag är instruktör betyder-mindre träning för mig själv och det är det som har stört mig så mycket att jag nu beslutat mig för att sluta till hösten och bara träna själv!!! Lite egoistiskt kanske-Ja men vem lever jag mitt liv för då?! Nog om det!


Idag ska jag ut och premiär springa efter lunch. Ska ju vara med i Vår ruset om 1 månad så det är så dax så att börja träna för det.

Så efter lunch ska Maya till morfar en stund, jag ska ta med hunden och bege mig ut och löpa....ska bli spännande att se hur tungt det är!!! Önska mig all lycka-det behövs!


Igår blev det även klart att jag i September ska börja jobba 50% och Maya ska eventuellt börja på dagis 10-15 timmar/vecka.

Något som stör mig gällande denna sak är, varför det ska finnas så in i H*vetes mycket regler från försäkringskassan att följa! Kan man inte få göra precis som vi vill och vad som passar vår familj med vår föräldrar penning mm!?

Tanken var ju att hon inte skulle gå på dagis förrens i januari men reglerna ändras lite efter hon fyller 1 år så det verkar inte bli möjligt....men som sagt vi få se lite hur det bli med det och i värsta fall handlar det ju inte om så många timmar i hennes fall!!!

Till en annan sak då, vi måste betala för full dagis plats trots att hon bara ska gå så få timmar=Idiotiskt! Har dessutom för mig att jag faktiskt röstade på de skyldiga till detta beslut! Få skylla på att jag inte hade barn då!!!!


Ha nu alla en trevlig måndag så ska jag fundera vidare gällande vår framtid!

Av jonna sandquist - 3 april 2011 14:14

 

Söndag morgon, den började med att Tilda var här och lekte med Maya. Elle rättare sagt, Tilda läste olika böcker som Maya ville ha men inte fick, det var ungefär så det gick till men huvudsaken är ju att de träffas kusinerna när tillfälle ges!


Efter Mayas tupplur satte jag henne i vagnen och slängde alla tidningar och glasburkar, det blir en hel del nu när Maya äter 2 st burkar mat om dagen! På en vecka så har man fyllt en påse igen!

Efter det fortsatte promenaden till ICA. Under tiden bytte Johan till sommardäck på bilen. Det känns ju faktiskt underbart att vi kommit så långt in på året att man kan sätta på sommardäck  


Resten av eftermiddagen har jag pulat med lite tvätt och dylikt medans resten av familjen sover....nu börjar det bli riktigt tråkigt! Tror jag går över o hälsar på päronen i väntan på kvällens träning!!

Ha en trevlig söndag! 

Av jonna sandquist - 2 april 2011 16:55

Hoppsan, har inte hunnit uppdatera bloggen. Johan blev ju återigen magsjuk i onsdags efter vi varit på stan så det har varit lite fullt upp!

Rundan på stan blev i alla fall lyckad, vi kom hem med både skor och jacka till han! Otroligt men sant!!!


Torsdag var det mammas födelsedag, inte för att hon firar dom men jag och Maya gick dit med blommor och present i alla fall! En Ed Hardy bikini fick hon och glad verkade hon bli. Jag drack en kopp kaffe, åt en bit rulltårta, vilket jag för övrigt har glömt bort att det ens existerar.

Efter det var det Kick and Box time, passet höll jag i själv men fick även en partner att träna med, min trogna Emma som jag älskar att träna med!!! Det blev svettigt och tufft, precis som jag vill!!!!


Fredag var det jobb dax, börjar normalt sett 12.00 men det var lite kris så jag började vid 10.00 Glömde min mobil hemma, så klart just denna dag när jag hade behövt den som mest! Johan ringde till jobbet vid 11 och meddelade att han pratat med läkaren och måste åka till akuten på grund av sin "magsjuka". Farfar fick åka till oss för att passa Maya! Där stod man på jobbet då och svärde över att inte mobilen var med, jag kan nämligen inte ett enda nr i huvudet. Skamligt-inte ens Johans!

Allting löste sig i alla fall på bästa sett, farfar och farmor tog hand om Maya och konstaterade återigen vilken snäll unge vi har - Det är ju makalöst så godvillig hon är!!!! Vår lilla Maya det!!!!  

Johan fick dropp som gjorde honom piggare och få invänta provsvar, kan vara så att han fått salmonella när han var i USA. 


Idag har jag jobbat till 14.30 kom hem till en god middag och snart ska vi nog hälsa på svärföräldrarna som bjuder på nybakat  


Maya har återgått till sina vanliga rutiner igen efter klockvridningen, vilket innebär att hon vaknar 08.00 somnar igen 10.30 vaknar 12.30 somnar igen 15.00 vaknar 16.30 somnar för natten 19.00 och sover åter hela nätterna!!!! Fantastiskt duktig är hon på att hålla de här tiderna!!!

Ha en trevlig lördag kväll.



Presentation


Här kan man få läsa lite om mig, mitt liv som mamma, min träning och bara mina tankar ibland!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards