Alla inlägg under augusti 2011

Av jonna sandquist - 16 augusti 2011 14:38

Idag var vi på dagis jag och Maya, kl 09.15 började hennes första dagis dag!

Det var soligt ute så vi promenerade dit efter frukost! Sen blev det lite bus med de andra barnen och alla kom bra överens! Det är inte jätte många barn på hennes dagis och flera är på semester än, lite lagom att starta med!

När det var dax för lite gitarr och sång satt alla barnen i en ring förutom Maya som STOG upp och dansade, detta utan att hålla i sig vilket aldrig har hänt! Så stolt man blev samtidigt som man faktiskt insåg hur mycket hon kommer lära sig, hur fort det kommer att gå och hur mycket man kommer missa själv! Hon gillade i alla fall att vara där, det är huvudsaken.

Sovstunden hoppade vi över efter lite försök att sova 3 barn i samma rum, de kanske funkar i framtiden men inte idag i alla fall!

Lunch åt Maya ihop med de andra barnen nästan helt på egen hand och lagad mat inte burkmat, på Mayas dagis lagar de maten på plats vilket jag tycker är jätte bra! 

Efter lunch tog jag en promenad med vagnen och då somnade trötta Maya så vi promenerade hem. Detta var vår första dag på dagis! Imorgon ska vi tillbaka-Just nu känner jag att jag nog är tröttare än Maya och en tupplur skulle göra gott!

Av jonna sandquist - 15 augusti 2011 11:21

Då är det måndag-Johan började jobba idag och det är dags för alla vardagsrutiner igen! Men med en jätte förändring-Maya ska börja på dagis imorgon och om två veckor börjar jag jobba halvtid!

Detta blir en stor förändring med helt nya rutiner-som jag inte styr över!!!

Det känns jätte konstigt att någon annan ska ta hand om Maya och se till att hon har det bra. Detta medför en massa frågetecken i mitt huvud-Hur blir det med hennes mattider som vi hållt så hårt? Sömnen? Kommer hon verkligen kunna sova med massa andra barn? Hon som vill sova i sin säng på sitt rum och helt SJÄLV!!!

Jag är nog inte ensam om att ställa mig de här frågorna inför dagis, det är ju som sagt något helt nytt för oss och inget jag kan styra över! Jag är ju faktiskt van att styra över det mesta som har med Maya att göra och inte helt oväntat har jag trivts med det! En mammas kontrollbehov leker man inte med  

Ikväll ska jag och Johan till dagiset på ett första möte med människorna som faktiskt ska få ansvara över vår dotter-Hoppas att det känns bättre efter det!

Jag är helt övertygad om att dagis blir roligt för Maya, hon kommer få träffa så mycket andra barn vilket jag vet att hon tycker om, och bli stimulerad på ett helt annat sätt än att bara se mig dagarna i ända men ändå är det jobbigt!!!!


Ha en trevlig måndag! 

Av jonna sandquist - 11 augusti 2011 14:46

Är det verkligen 3 år sedan som vi sa JA till varandra? Gud vad tiden går fort-och vad mycket som har hänt de här 3 åren som vi faktiskt har varit gifta!

Vi har några gånger pratat om de här 3 åren och konstaterat att man nog aldrig kommer ha så händelsefyllda år på de sättet som vi nu haft. Vi har gift oss, köpt och renoverat hus och det bästa av allt-Fått vår Maya! Vilka härliga år!


Vår bröllopsdag firade vi i Malmö, bara Johan och jag, 2 nätter på hotell och massa god mat och mys! Vi hade det väldigt bra, tur med vädret så man kunde njuta av de stora utbudet av uteserveringar och folkvimmel-det var perfekt för att bara sitta och umgås med ett glas vin! 

Lite shopping blev det med så klart-men faktiskt inga skor (till mig) Maya fick ett par gummistövlar och lite annat smått och gott!

Hon var saknad Maya, jag konstaterade att mer än 2 nätter hade jag inte klarat utan henne! På kvällarna låg vi pratade om vad hon kan ha gjort för knasiga saker under dagen. Vi hade det bra borta men det var underbart att komma hem till vår solstråle igen!!!


Semestern börjar närma sig sitt slut för oss tillsammans, Johan börjar jobba på måndag och Maya börjar dagis på tisdag! (Dagis få bli ett eget inlägg om någon dag, jag försöker fortfarande vänja mig vid tanken).

Sol verkar vi inte bli bortskämda av de sista dagarna så vi får försöka roa oss inomhus!


Här kommer några bilder från just Malmö!

          

Av jonna sandquist - 10 augusti 2011 14:59

Härliga Maya! Får göra ett längre blogginlägg någon dag om vår härliga bröllopsdag i Malmö mm men här kommer ett filmklipp på Maya som lärt sig bus.....


 

Av jonna sandquist - 6 augusti 2011 18:46

Idag var det väder till att plantera.....Så bra det blev, se själva!

 

 

 

 

 

 

Häcken är oxå beställd-Det blev måbär, men tyvärr kommer inte den förens i oktober  

Vi får klara oss utan så länge helt enkelt!!!

Nu ska jag ut och tvätta bilen, njut av kvällen! 

Av jonna sandquist - 5 augusti 2011 11:58

Vi har varit och hälsat på Mayas gudfar och Jeanette i Linköping. Det var väldigt trevligt att se dom, och alldeles för länge sedan sen sist! Det blev en liten runda på stan, massa prat, promenad på kvällen och jätte god mat! Maya var så duktig hela bilresan dit och väl framme. Hon var mycket lugnare hemma hos dom än vad hon är hemma, så det var väldigt skönt att man inte behövde springa och  "Maya säkra" överallt!

Idag ska vi åka till Fagerhults plantskola och inskaffa våra trådcypresser mm. Ska bli roligt att börja plantera lite-med tanke på att vi bara rivit upp planteringar de senaste året!

Jag är även på jakt efter en gigantisk sten som jag tänkte plantera på trädgården istället för blommor-jag tror att stenen överlever längre än vad mina blommor gör! Vi får se om det går att lösa till ett rimligt pris!?


Ha en trevlig dag allihopa!

       

Av jonna sandquist - 2 augusti 2011 20:17

Det är semester tider och det jobbas som aldrig förr. Men det är värt det-för fy fan så bra det bli!!!

Jag och Maya busar och badar mest men hjälper pappa lite då och då! Se själva....

                 

Imorgon åker vi till Linköping och hälsar på Mayas gudfar och Nettan, en välbehövd paus!

Ha det gott så länge!

Presentation


Här kan man få läsa lite om mig, mitt liv som mamma, min träning och bara mina tankar ibland!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards